Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser porzeczkowopoziomkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

poziomki 20 dag
porzeczki 30 dag
mleko 100 ml
galaretka pomarańczowa 1/2 opakowania
bita śmietana 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Deser porzeczkowopoziomkowy

Galaretkę przyrządzamy jak na opakowaniu tyle że z pół porcji. Odstawiamy do zastygnięcia na 2 godziny. Później ubijamy śnieżkę z mlekiem. Poziomki i połowę porzeczek dajemy do miski. Ucieramy blenderem. Następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę oraz śnieżkę. Wlewamy do szklanki. Wsypujemy pozostawione porzeczki. Odkładamy do lodówki na godzinę do stężenia. Można udekorować pociętym ananasem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 24.11.2011 15:26
mniam
KasiaK90 26.07.2011 09:33
super
malaczarna23 08.07.2011 19:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak