Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka 1 szkl.
mąka kartoflana 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szkl.
kakao 4 łyżeczki
sól szczypta
margaryna Kasia 1 łyżka
mąka do posypania 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt czekoladowy

Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać porcjami cukier, cały czas ubijając, jak cukier się rozpuści, dodawać po żółtku, mieszać. Mąki, kakao wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do masy, miksować na mniejszych obrotach. Przełożyć do tortownicy 26 cm wysmarowanej margaryną, wysypać spód mąką i piec 35 minut w temp 170 stopni, na ostatnie 5 minut włączyć termoobieg. Ostudzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 08.10.2011 00:05
super przepis :) takiego biszkopta nie robiłam jeszcze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak