Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na niedzielę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata zielona pół główki
pomidor 1 sztuka
pierś z kurczaka 10 dag
boczek wędzony 10 dag
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
pieprz wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na niedzielę

Sałatę umyć i porwać na małe liście. Dać do miski. Następnie pomidora pociąć na mniejsze kawałki (zostawić większe kawałki do dekoracji). Boczek i fileta kroimy w kwadraciki. Oba dajemy na patelnię i zrumieniamy. Gdy się usmażą dajemy an papierowy ręcznik żeby odciekły z tłuszczu. Następnie mieszamy je z sałatą i pomidorem. Do szklanki dajemy majonez i jogurt. Mieszamy. Zalewamy sałatkę. Pieprzymy do smaku. Całość dekorujemy dużymi kawałkami pomidora.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.03.2013 18:09
często robię bardzo podobną, jest pyszna :)
wojr63 21.04.2012 21:54
nie tylko na niedzielę dobra
iwa643 25.08.2011 07:30
fajna
Juleczka20 12.07.2011 08:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak