Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekąska cadyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet śledziowy 2 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
woda 0,5 szklanki
ocet 0,5 szklanki
mąka 1 szklanka
jajko 1 szt
olej roślinny do smażenia
cytrynka 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: przekąska cadyka

Filety śledziowe( matiasy) zamarynować w wodzie z octem przyprawami i cebulą. mąkę wymieszać z jajkiem i zrobić ciasto o konsystencji śmietany. Zanurzać filety odsączone od marynaty. Usmażyć. Podać z cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 18.07.2011 22:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak