Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patelniany obiad

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
cebula 2 sztuki
parowka cienka 20 dag
pieprz 2 gramy
Kucharek przyprawa do potraw 2 szczypty
keczup wg uznania
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Patelniany obiad

Ziemniaki obrać ze skórki i umyć. Pokroić je w mniejsze plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Parówki należy pozbawić osłonki i pokroić je należy w grube kawałki. Na patelnię dajemy masło i czekamy aż się stopi. Dajemy do tego ziemniaki. Dodajemy do tego cebulkę. Smażymy aż ziemniaki będą miękkie. Trwa to ok. 10 minut. Później dodać do tego jeszcze parówkę. Wszystko doprawić kucharkiem. Gdy już się usmaży dać na talerz, udekorować keczupem i doprawić bazylią oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 09.06.2012 08:43
fajny
Jodaj 07.06.2012 22:08
mniam
Jodaj 07.06.2012 22:08
mniam
Jodaj 07.06.2012 22:08
mniam
Sylwia56
Sylwia56 01.04.2012 17:10
hmm z parówka... ciekawe
owocówka 24.11.2011 15:26
świetne
malaczarna23 23.07.2011 09:24
super
tomek18 09.07.2011 10:11
nie jadłem ale wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak