Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z jajkiem w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 4 szt
śmietana do sosów 1 szklanka
koperek drobno siekany 4 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z jajkiem w sosie koperkowym

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Jajak gotujemy na twardo. Masło topimy w małym rondelku, dodajemy drobno posiekany koperek i podsmażamy ok. 5 min często mieszając, solimy. Wlewamy śmietanę i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu ok. 3 min mieszając. Jajka przecinamy na pół, wyjmujemy ze skorupek i układamy na talerzu obok porcji ziemniaków, polewamy sosem koperkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 10.02.2015 08:47
fajne ziemniaczki
luki1984 17.03.2012 17:02
Swietne, świetne i jeszcze raz świetne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak