Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubijamy, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Później dodajemy do tego żółtka. Mieszamy delikatnie łyżką Następnie mieszamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy i mieszamy delikatnie łyżką. Dajemy do tortownicy i pieczemy biszkopta przez 25 minut w temp. 180 st. C.
MASA: 400 ml mleka zagotowujemy z cukrem. Pozostałe 100 ml mleka mieszamy z mąkami. Wlewamy do wrzącego mleka i chwilę zagotowujemy. Wmieszać galaretkę w proszku. Studzimy. Margarynę ucieramy i dodajemy wystudzoną masę.

Przekrawamy biszkopta na pół. Połowę biszkopta smarujemy masą i przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch smarujemy masą. Ozdabiamy go całego i wykładamy pokrojonym bananem. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w wodzie a następnie studzimy. Gdy będzie lekko tężała zalewamy tort.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    zjadło by się:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    świetne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Pyszniutki
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda pysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    no pycha
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !