Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki cytrynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
masło 75 g
jaja 3 szt
śmietana słodka 1 szklanka
sok z cytryny
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki cytrynowe

roztrzepać jajka z odrobina soli, dodać łyżkę mąki i dalej ubijać wsypując po trochu mąkę i wodę, az otrzymamy gładką masę. zagnieść z niej ciasto, uformować cienki wałek i pokroić na 2-3cm kawałki. wrzucić je do wrzącej osolonej wody, ugotować i odstawić. polać stopionym masłem, ubitą śmietaną(bez cukru) z sokiem z cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak