Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny tatar po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 80 dag
żółtko jajek 3 szt
cebula 1 szt
ogórki kiszone 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny tatar po polsku

Mięso oczyszczamy z błon, myjemy, osuszamy i dwukrotnie mielimy. Dodajemy żółtka, wlewamy olej ( według uznania), doprawiamy solą i pieprzem.Wyrabiamy na jednolitą masę. Cebulę obieramy i kroimy w maleńką kosteczkę. Ogórki również drobno kroimy. Z masy mięsnej formujemy kulki i obsypujemy warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.01.2014 19:53
Pyszny tatar
Łucja 10.02.2013 11:24
uwielbiam, ale sama jeszcze nie robiłam!!
ziutula
ziutula 29.07.2011 07:37
dobry tatar zawsze zjadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak