Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżynówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyn 1 kg
spirytusu 1 litr
wody 1 litr
cukru 75 dag
Goździki całe Prymat 2
cynamonu 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżynówka

Jeżyny zalać spirytusem w słoiku i odstawić w chłodne miejsce. Po 40 dniach dodać cukier rozpuszczony w wodzie, wymieszać. Zlać i dobrze wycisnąć jeżyny.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 03.07.2011 10:15
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak