Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grog rumowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

litra wody 1/2 litra
Goździki całe Prymat 5
cynamonu 1 laska
soku cytrynowego 100g
cukru 4 łyżki
plastry cytryny 4
rum (podgrzany)

Przepis i sposób przygotowania na: grog rumowy

Do wody dodać goździki i laskę cynamonu.Doprowadzić do wrzenia. Wlać sok z cytryny. Wymieszać.Do ogrzanej szklanki wsypać porcję cukru i wlać porcję rumu.
Następnie uzupełnić gorącą wodą z przyprawami. Do każdej szklanki włożyć plaster cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak