Sposób przygotowania

Zagotować w rondlu wodę z cukrem i kakao.Mieszać, aż cukier się rozpuści.
Gotować na małym ogniu ok. 3 minut.Odstawić,dodać kawę.
Wystudzić, wlać wiśniówkę,przelać do łaskiego, metalowego naczynia.
Wstawić do zamrażarki.Rozkruszyć po godzinie widelcem wierzchnią warstwę granity i wymieszać ją z niezamrożonym płynem.Wstawić z powrotem do zamrażarki.
Powtarzać czynności \"przeczesywania\" granity widelcem aż do całkowitego zamrożenia i uzyskania kawowego śniegu.Granita pozostawiona w zamrażarce twardnieje.
Przed podaniem należy ją jeszcze raz rozkruszyć i spulchnieć widelcem, po czym przełożyć do lodówki na pół godziny przed nałożeniem kawowego śniegu do pucharków.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !