Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitury z arbuza

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1,25 kg
woda 1 l
laska wanili 1 szt
cytryna 1

Przepis i sposób przygotowania na: konfitury z arbuza

skóre arbuza obraz z zielonego naskórka, pokroić, zawinąć w np pieluche tetrową zostawić przez noc w wodzie. następnego dnia gotować skórę do wrzenia wody, odcedzić i znów zalać wodą, powtarzać 4 razy. w tym czasie przygotować z cukru i wody syrop średniej gestości.wrzucic skórę i wanilię i dalej gotować na małym ogniu. na koniec dodać sok z cytryny i jeszcze raz zagotować. zostawić do następnego dnia, napełnic słoiki i zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak