Sposób przygotowania

Marchew obieramy i kroimy w plasterki lub w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Ogórki myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i układamy w słoikach. Do każdego słoika wkładamy kawałki marchwi, cebuli, koper ziele angielskie i gorczycę.Z wody, octu, cukru i soli zagotowujemy zalewę i napełniamy nią słoiki z ogórkami. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetna sałatka,dawno temu robiłam podobną:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    A zimą jak znalazł- brawo
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    idealna na zimę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !