Sposób przygotowania

Kurczaka umyć i pokroić na kawałki, dodać pieprz, sos sojowo-grzybowy, ziarenka smaku, dokładnie pomieszać i odstawić na 1 godzinę. Po upływie tego czasu rozgrzać na głębokiej patelni oliwę. Każdy kawałek kurczaka dokładnie obtoczyć w mące i podsmażyć z każdej strony na chrupiącą skórkę. Dusić kurczaka pod przykryciem na bardzo małym ogniu w miarę potrzeby podlewając wodą. Gotowego kurczaka podawać z ryżem lub ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    I takie proste potrawy uwielbiam :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Prosty, ale jaki smaczny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wokalista

    bajecznie fajne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    rzeczywiście prosty i smaczny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    ale smaczne...
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dziękuję, jest prosty i smaczny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !