Sposób przygotowania

To mój debiut jeśli chodzi o pampuchy, zawsze wydawało mi się, że są bardzo skomplikowane w wykonaniu. Nie wiem czy takie miały być ale wyszły ooogromne.
Niektóre podczas gotowania popękały jak bułeczki drożdżowe co nie zmienia jednak faktu, że były bardzo smaczne.
Z ciepłego mleka, cukru, drożdży przygotować rozczyn i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Do miski wsypać mąkę, dodać rozczyn, rozpuszczone masło, szczyptę soli i wbić jaja. Wyrabiać, aż ciasto będzie odrywać się od reki. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość formować kule o średnicy ok.5 cm – ja do środka włożyłam po jednej truskawie ;)
Gotować na parze pod przykryciem ok.10 minut. Podawać gorące z sosem truskawkowo – jogurtowym (zmiksowane truskawki, jogurt i cukier wanilinowy).
Świetnie smakują również z sosami śmietaną lub rozpuszczonym masłem z cynamonem i cukrem.
Z podanej ilości wychodzi ok 15 sztuk pampuchów.
Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tej nazwy nie znałam ja zwyczajnie nazywam je bułki na parze
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jakie apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !