Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka w śniegu

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kwaśna 12% duża 2 op
galaretka owocowa 5 op

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka w śniegu

4 galaretki przygotowujemy wg przepisu każdą osobno ( w tym przypadku jest to malinowa, truskawkowa, agrestowa i pomarańczowa ). Schładzamy i po wystygnięciu wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Po zastygnięciu galaretki kroimy w sporą kostkę. Ostatnią ( cytrynową ) rozrabiamy w 1/2 szklanki gorącej wody i schładzamy. Śmietanę wlewamy do naczynia, miksujemy i dodajemy chłodną galaretkę cytrynową i chwilę miksujemy. Do śmietany wkładamy pokrojone galaretki, lekko mieszamy, nakładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 28.10.2013 10:23
zachęcający deser dla dzieci
plocia 13.12.2012 22:58
ooo tak tak, takie deserki są pyszne
zuzanna_z 26.05.2012 11:14
super wygląda
emeslive 10.04.2012 17:08
Śliczne te kolory, gdy na to patrzę przypominają mi się przysmaki z kawiarenek Hortexu z czasów dzieciństwa. Miło! Daję +!
Monika-twin 16.06.2011 11:21
Efektowne, ja zamiast śmietany używam jogurt grecki lub naturalny.
katarzyna124 14.11.2010 11:04
Ja coś takiego robię w formie ciasta:)
PaniMISIOWA 27.10.2010 17:54
jakie kolorowe!
iknkirke 10.07.2010 21:19
Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak