Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z baraniny

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 40 dag
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler liście 2 łyżki
ziele angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z baraniny

Mięso wypłukać , zalać 1,2 litra wody. Dodać marchewkę , pietruszkę , cebulę, liść laurowy, ziele angielskie. Posolić wg uznania , gotować do miękkości mięsa.Ziemniaki obrać , ugotować.Liście selera posiekać. Rosół podawać z ziemniakami , posypać siekanymi liśćmi selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 30.11.2016 19:13
dobry rosół
IZABELA29 06.06.2013 10:27
ja jadłam baranka pieczonego z ogniska ale rosołu nigdy nie próbowałam...
Emiliozo 09.12.2011 20:10
nie jadłam baraniny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak