Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 800 g
grzyby suszone 60 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i z grzybami

Kapustę należy spróbować, jeśli jest za kwaśna to polać zimną wodą uważając by nie przedobrzyć bo mdła nie jest dobra :P

Grzyby moczymy 20min w ciepłej wodzie, następnie gotujemy pod przykryciem na małym ogniu kolejne 20min. Odcedzamy grzyby zlewając wodę do większego garnka.

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka z wodą po grzybach i gotujemy. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do kapusty. Całość gotujemy aż do odparowania wody (nie przykrywamy garnka!). Można doprawić solą i pieprzem do smaku.

Ciasto robimy wg przepisu podanego wcześniej przeze mnie.
Gotowałam pierogi w osolonej wodzie ok 5min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 05.09.2011 11:06
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak