Sposób przygotowania

Kapustę należy spróbować, jeśli jest za kwaśna to polać zimną wodą uważając by nie przedobrzyć bo mdła nie jest dobra :P

Grzyby moczymy 20min w ciepłej wodzie, następnie gotujemy pod przykryciem na małym ogniu kolejne 20min. Odcedzamy grzyby zlewając wodę do większego garnka.

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka z wodą po grzybach i gotujemy. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do kapusty. Całość gotujemy aż do odparowania wody (nie przykrywamy garnka!). Można doprawić solą i pieprzem do smaku.

Ciasto robimy wg przepisu podanego wcześniej przeze mnie.
Gotowałam pierogi w osolonej wodzie ok 5min

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !