Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 1 opakowanie
boczek wędzony 10 dag
cebula 1 sztuka
majeranek 2 łyżeczki
twaróg 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

Przepisu na ciasto na pierogi nie podaję, gdyż każdy ma swój ulubiony :)

Zatem farszyk:

Kaszę gryczaną gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Ja dodaję do wody zamiast soli kostkę mięsną, ale to kwestia gustu.

Twaróg rozkruszamy widelcem i mieszamy z wystudzoną kaszą.

Boczek (lub inną wędzonkę) podsmażamy na patelni z cebulką na rumiano.

Mieszamy wszystko razem i doprawiamy do smaku majerankiem i ew. solą, ale kasza i boczek są słone, więc dodatek soli nie jest konieczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak