Sposób przygotowania

Jak przygotowujemy klopsiki?

Cebulę kroimy w kosteczkę, a następnie musimy ją zeszklić na oleju. Mięso mielone wykładamy na miskę, dodajemy cebulę, żółtka, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Formujemy małe klopsiki. Klopsiki usmażyć.

Następnie kroimy pieczarki w plastry, podsmażamy. Cebulę kroimy w kosteczkę, a smażymy ją na oleju. Świeżą paprykę oczyszczamy, myjemy, kroimy w plasterki. Jeśli używamy papryki konserwowej - odsączamy ją i kroimy w kostkę. Ogórki odsączamy, kroimy w talarki. Paprykę i ogórki lekko podsmażamy.

Wszystkie składniki wrzucamy do głebokiego rondla i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią, natka i chilli. Na koniec dodajemy passate (lub przecier, koncetrat, keczup), 2 łyżki wody z ogórków i dokładnie mieszamy.

Bardzo nam smakowal i wchodzi na stałe. Tylko skad taka nazwa?

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Ciekawa potrawa, wypróbuję :)
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Fajny i apetycznie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakuj

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    chyba muszę wypróbować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !