Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klops z jajem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 500 g
bułka czerstwa 2 szt
jajko 1 szt
jajko ugotowane na twardo 3 szt
natka pietruszki 1 łyżka
cebula 1 szt
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: klops z jajem

zmielić mięso z bułkami namoczonymi, dodać jajo+pieprz+sól+natkę. cebule posiekać i podsmażyć na oleju, dodać do mięsa. rozłożyć mięso równą warstwą na desce, na środku ułożyć ugotowane jajka. zwinąć mięso,uformować równy wałek, włożyć go do formy wysmarowanej oliwą i wysypanej bułka tarta. piec w 180st ok 45minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak