Sposób przygotowania

Jajka faszerowne zawsze goszczą na naszym stole podczas impres na prośbę gości :). Niby banalne, a jednak coś :)
Na patelni rozpuszczam masło.
Dodaję pokrojoną drobno cebulkę i pieczarki.
Solę i pierzę do smaku.
Jajka gotuję na twardo.
Żółtka wyciągam i w miseczce mieszam je z podsmażonymi pieczarkami i cebulką.
Dodaję majonezu, soli i pieprzu. Wszystko razem mieszam i nakładam masę do otworów po żółtku.
Całość ozdabiam szczypiorkiem.
* czasami zamiast pieczarek i cebuli daję pokrojoną w kostkę szynkę. Próbowałam też zrobić z curry i mnie osobiście ta wersja też smakowało. Faszerując jajka można pobudzić swoją wyobraźnię i kombinować ile się chce :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !