Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ratatouille

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 6
cukinie 3
cebule 2
papryki różnokolorowe 3
ząbki czosnku 4
sól
pieprz
oliwa
tymianek
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Ratatouille

Bakłażany pokrój na plastry, posól i odstaw na 20 min. Opłucz z soku i osusz. Papryki oczyść, pokrój w paski. Cukinie pokrój w grubą kostkę. Obierz i rozgnieć czosnek. Pomidory sparz, obierz ze skóry, pokrój na małe cząstki. Rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebulę i czosnek, przełóż do rondla. Następnie smaż po kolei warzywa i dokładaj je do rondla. Na końcu włóż pomidory. Posól, popierz i dodaj tymianek. Duś kilka minut. Podawaj z ryżem lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.08.2013 16:17
robiłam , super potrawka
angelika14 20.03.2012 18:48
świetny przepis
malaczarna23 24.02.2012 15:01
pyszne
iza15 01.10.2011 20:38
pycha
eli82 04.08.2011 10:40
pomysłowe
eli82 04.08.2011 10:40
pomysłowe
Tomasz17 29.07.2011 22:40
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak