Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle wiedeńskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól
oliwa 3 łyżki
cielęcina bez kości 6 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle wiedeńskie

mięso rozbić, uformować duże i dość cienkie kotlety. oprószyć mąka, lekko posolić. Panierować w jaju i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na chrupiąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak