Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieżyczki z blinów

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże
cukier
mleko ciepłe
mąka pszenna
jaja
rum
skórka z cytryny
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: wieżyczki z blinów

1 dag drożdży rozmieszaj z 1 łyżką cukru, 1 szkl. ciepłego mleka i 2 łyżkami mąki pszennej. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. 1 szkl ciepłego mleka rozmieszaj z 2 jajkami, 2 łyżkami rumu, 1 łyżeczką skórki otartej z cytryny i szczyptą sole. Dodaj 2 i 1/4 szkl mąki pszennej, wyrośnięte drożdże i 2 łyżki oleju. Wyrób ciasto, odstaw na 30 minut. Usmaż placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 08.07.2011 11:38
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak