Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy drożdzowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 2 dag
cukier
mleko ciepłe 1 i 1/4 szkl
jajko 3
roztopione masło 3 łyżki
sól szczypta
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy drożdzowe

Drożdże rozmieszaj z łyżką cukru oraz ciepłym mlekiem, odstaw do wyrośnięcia. Jajka utrzyj z 1/3 szkl. cukru i szczyptą soli. Przesiej 2 szklanki mąki, dodaj otarte jajka i drożdże oraz roztopione masło. Dokładnie wyrób ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Racuszki smaż na średnio rozgrzanym oleju po kila minut z obu stron. Podawaj z sosem lub musem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak