Sposób przygotowania

Mase serowa. Jajka ubic z cukrem, dodac ser i wymieszać łyzką. Dodac pozostałe składniki. Ciasto wyrobic ze składników, podzielic na 2 częsci, rozwałkowac na format blaszki w ktorej pieczemy (u nas prostokąt) i na wałku przełożyć na blaszke 1 część. Blaszka wysmarowana masłem. Na to mase serową, potem 2 część ciasta. Piec ok 10 minut na samym dole potem wyzej w 180 ok 1h. Odstawic do wystygnięcia. Masło roztopic z wodą, wymieszac z pudrem. Polać zimny sernik. Proporcji nie podam to mama robi zawsze na oko. Ważne zeby lukier lekko ciagnął sie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    uwielbiam serniki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !