Sposób przygotowania

Ciasto: Do mąki dodać i posiekać nożem. Dodać resztę składników i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części i wstawić do lodówki do schłodzenia. Po 30 minutach rozwałkować pierwszą część i wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st. C przez ok. 10-15 minut (do zrumienienia). Po upieczeniu (od razu) wyjąć ostrożnie z blachy i pozostawić do przestudzenia. Z pozostałymi dwoma plackami zrobić tak samo.
Krem: Mleko, margaryne i cukier podgrzewać na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się tłuszczu. Powoli wsypywać kaszę, cały czas mieszając. Na końcu dodać wiórki kokosowe i mieszać aż do uzyskania gęstej masy. Zostawić na 5-8 minut i nakładać na zimne placki (placek-krem-placek-krem-placek). Placki są dosyć twarde, ale pod wpływem kremu stają się miękkie już po ok. 3 godzinach.
Do jednej warstwy kremu, bądź ciasta na 1 placek można dodać łyżkę kakao. Wzbogaci to wygląd.
Czas pieczenia: 10-15 min

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !