Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać , mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać. Podzielić na trzy części, trzecia część może być mniejsza. Dwie części włożyć do zamrażarki. Do jednej części dodać kakao i trochę proszku do pieczenia. Drugą część wyłożyć na blachę i posmarować dżemem. Ubić białka, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Na dżem położyć warstwę kakaową (utartą), następnie pianę i utratą warstwę białą. Piec około 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ile jajek i do czego maślanka?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    może być dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !