Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
masa
kisiel truskawkowy 2 opakowania
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
masło 20 dag
lukier
cukier puder 1 szklanka
mleko 3 łyżki
masło 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowiec

BISZKOPT: Białka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Gdy ubijemy dodajemy żółtka. Łyżką wmieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wlewamy na blachę. Piec ok. 35 minut w 180 stopniach.
MASA: Kisiele gotujemy w dwóch szklankach wody. Wlewamy galaretkę galaretkę rozpuszczoną w pół szklance wody i roztopione masło. Mieszamy i odstawiamy do stężenia.
LUKIER: Mleko podgrzewamy, mieszając wsypujemy cukier puder i wlewamy roztopione masło. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.Ciasto przekrawamy na pół. Przekładamy tężejącą masą. Przykrywamy drugą częścią ciasta. Wierzch smarujemy lukrem i schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 02.05.2012 08:19
pycha
bietka 02.04.2012 06:47
uwielbiam takie ciasta
iwa643 08.07.2011 06:30
dobry
tomek18 04.07.2011 14:12
musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak