Sposób przygotowania

Biszkopt: Margarynę rozpuszczamy, odstawiamy do wystudzenia. Mąki mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając, następnie żółtka, roztopioną margarynę. Zmniejszamy obroty miksera do minimum i przez sitko wsypujemy stopniową mąkę.

Prostokątną formę wykładamy papierem do pieczenia (tylko dno), wlewamy masę biszkoptową, pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160-170 stopni ok 25-30 minut. Wyjmujemy bizkopt, z wysokości ok 50cm zrzucamy formę z biszkoptem na ziemię, odkładamy do wystudzenia.

Masa: Zmiksowane truskawki z cukrem delikatnie mieszamy łyżką z serkiem mascarpone.

Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, wylewamy na forme tak aby po stężęniu wykroić kosteczki.

Truskawki kroimy na ćwiartki (do dekoracji)

Z wystudzonego biszkoptu zdejmujemy papier, wkładamy ponownie do formy, nasączamy herbatą. Na górę wykładamy masę mascarpone i dekorujemy truskawkami i kosteczkami galaretki. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciacho gotowe :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    moge kawałek? :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszny deser!
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    pyszne ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !