Sposób przygotowania

Buraki i jabłka obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki, wraz z sokiem, jaki wypuściły wyłożyć do rondla na rozgrzany tłuszcz. Posolić, wycisnąć trochę soku z cytryny i dodać, posypać cukrem do smaku i...dusić na wolnym ogniu ok. pół godziny, aż sok odparuje. Doprawić śmietaną wymieszaną z mąką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    buraczki zajadam zawsze z apetytem...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    bardzo je lubie, w szczegolnosci moja druga polowka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    wspaniałe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Honorata1

    lubie buraczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !