Sposób przygotowania

Całe kłącza nagietka wraz z kwiatkami włożyć do dużego garnka. Zalać 1 litrem wody, pogotować. Następnie wyjąć nagietek , wyciskając z wywaru. Do garnka z wywarem wsypać 1 kg cukru i gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Przełożyć do niewielkich słoiczków i szczelnie zamknąć.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    właśnie nadchodzi pora na przygotowanie takiego miodu...nagietki w pełni kwitnienia :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    syropek z mniszka jest super, ja też robię ale troszkę inaczej
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    pewnie smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Honorata1

    inny:) i zdrowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !