Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIÓD nagietkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziele nagietka z kwiatkami 1 naręcze
cukier 1 kg
wo 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: MIÓD nagietkowy

Całe kłącza nagietka wraz z kwiatkami włożyć do dużego garnka. Zalać 1 litrem wody, pogotować. Następnie wyjąć nagietek , wyciskając z wywaru. Do garnka z wywarem wsypać 1 kg cukru i gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Przełożyć do niewielkich słoiczków i szczelnie zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Honorata1 18.07.2012 13:39
inny:) i zdrowy
mic 26.12.2011 15:14
pewnie smaczny
Ewelina38 19.10.2011 08:34
syropek z mniszka jest super, ja też robię ale troszkę inaczej
irenka 14.10.2011 21:53
ciekawe
1j1o1l1a1 15.09.2011 14:36
właśnie nadchodzi pora na przygotowanie takiego miodu...nagietki w pełni kwitnienia :)
Tomasz17 31.08.2011 17:49
fajne
pioge7 13.07.2011 08:13
ciekawe
daria899 06.07.2011 15:18
super
gosia47-47 02.07.2011 19:41
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak