Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski na parze pod pierzynką

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
jaja 2
drożdże 50 gram
margaryna 100 gram
cukier 100 gram
mleko 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: kluski na parze pod pierzynką

drożdże rozpuszczamy w mleku z odrobiną cukru i odrobiną mąki tak by zrobiła się konsystencja gęstej smietany , po wyrośnięciu dodajemy stopioną margarynę, jajka , cukier i mąkę wyrabaiamy ok 10 min zostawiamy do wyrośnięcia następnie lekko wałkujemy na ok 2cm grubość ciasta i wykrawamy kółka i znów do wyrośniecia , nastepnie ukladamy na sitku które jest na garnku z gotujacą sie wodą i parujemy UWAGA WAŻNE ok 8 -10 min, po tym czasie robi się zakalec :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 13.02.2013 09:04
lubię kluski na parze
Marzena831 18.03.2012 19:57
Super!! szukałam tego przepisu :))
lolajna7 10.12.2011 15:26
bo myślałam właśnie że to ser żółty ta pierzynka :
lolajna7 10.12.2011 15:25
super :) a ciekawe jak by wyszły z serem żółtym na górze...
Anna133 02.10.2011 08:43
jak się doda owoce to już sama rozkosz
SmakolykiJoanny 19.07.2011 07:33
same smakołyki
pioge7 13.07.2011 08:14
ekstra
Anna133 06.07.2011 07:28
i pyszne ;)
iwa643 03.07.2011 07:12
fajne
Anna133 02.07.2011 19:56
albo jak ktoś lubi to jogurtem sklepowym a;)
Anna133 02.07.2011 19:55
można polać zmiksowanymi truskawkami ze śmietaną
gosia47-47 02.07.2011 19:41
ciekawe :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak