Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka
jajko 2-3
czosnek wedle uznania
papryka 1 szt
cebula 3 szt
kiełbasa
przyprawy wedle uznania
koncentrat pomidorowy kilka łyżeczek
pomidory w puszcze 1 puszka
ser żółty
pieczarki kilka
Majeranek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
ogórek 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Przygotować placki ziemiaczane
Najlepeij do robocta kuchennego włożyć ziemniaki , 1-2 cebulę, kilka ząbkow czosnku jajka i mąkę. Ciasto powinno być jak gęsta śmietana. Placki smażyć na dobrze rozgrzanym oleju ( nie może być go zbyt mało). Można usmażyć kilka małych , bądź jeden duży na całej patelni.
Sos:
Cebulkę zeszklić na oleju dodać pokrojoną kiełbasę następinie paprykę.Gdy będą miękkie dodać pieczarki , poddusić następnie pomidory w puszce ,koncentrat pomidorowy i pokrojonego ogórka. Doprawić dobrze czosnkiem i majerankiem papryką a także solą i pieprzem. Gorące placki polewąc sosem , można posypać serem zółtym i kleksem śmietany

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak