Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk czerwony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości 30 dag
woda 1,5 l
włoszczyzna 20 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz 4 ziarenka
buraki 40 dag
czosnek 1 ząbek
cukier
Kwas burakowy 1/2 l
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk czerwony

Opłukane kości zalać zimną wodą, osolić, powoli gotować.
Na dogotowaniu włożyć włoszczyznę, przyprawy.
Osobno ugotować buraki.
Gdy są miękkie odcedzić, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do przecedzonego wywaru, zagotować.
Barszcz przyprawić czosnkiem roztartym z solą, cukrem, kwasem burakowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak