Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
cebula 1 szt
sól i pieprz
mąka
tłuszcz do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie

Mięso pokroić w grubsze plastry.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, każdy kawałek mięsa opanierować w mące i smażyć na złoty kolor.
Mięso przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać przyprawy, dusić do miękkości.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do bitek, jeszcze trochę poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak