Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z cebulą i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jajko 1 sztuka
woda 0,5 szklanki
sól 1 szczypta
pieczarki 45 dkg
cebula 2 sztuki
masło 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z cebulą i pieczarkami

Pieczarki drobno pokroić. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu, dodać pieczarki, dusić, aż woda odparuje, doprawić. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać jajko, wodę, zagnieść ciasto. Rozwałkować. Szklanką lub foremką wykrawać pierogi, na każdy kłaść nadzienie i złączyć brzegi. Ulepione pierogi wrzucać na osolony wrzątek, zamieszać, gdy wypłyną na powierzchnię. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak