Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowe Mielone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 250g
czosnek 4

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowe Mielone

25 dkg mięso wieprzowe (ja miałam od szynki)
25 dkg mięso wołowe ( ja miałam antrykot)
3 duże ogórki konserwowe
1 bułka (czerstwa)
1 cebula
4 ząbki czosnku
1 jajko
olej do smażenia
bułka tarta
sól,pieprz(wg.uznania)


Bułeczke moczymy w letniej wodzie,następnie ją mocno odciskamy. Mięso mielimy.
Czosnek i cebulkę trzemy na tarce o drobnych oczkach.Ogórki kroimy w drobną kosteczke.
Do miski wkładamy mięsko dodajemy ogórki,cebulkę,czosnek,jajo i doprawiamy solą i pieprzem.Wyrabiamy mięsko na gładka masę,formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)

SMACZNEGO . . . .

Inna odsłona kotletów mielonych.Robiłam już je wiele razy i jak dla nas są pyszniutkie :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 15:24
Zawsze to jakaś odmiana, od zwykłego mielonego.
kochanyptysiu 12.07.2011 20:56
ekstra pomysl
evita0007 03.07.2011 11:55
Smak jest dokładnie taki jak by sie jadło zwykłego mielonego i zagryzało przy ty ogóreczkiem korniszonkiem :-)
SmacznaPyza 03.07.2011 09:00
koniecznie muszę wypróbować bo jestem bardzo ciekawa smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak