Sposób przygotowania

25 dkg mięso wieprzowe (ja miałam od szynki)
25 dkg mięso wołowe ( ja miałam antrykot)
3 duże ogórki konserwowe
1 bułka (czerstwa)
1 cebula
4 ząbki czosnku
1 jajko
olej do smażenia
bułka tarta
sól,pieprz(wg.uznania)


Bułeczke moczymy w letniej wodzie,następnie ją mocno odciskamy. Mięso mielimy.
Czosnek i cebulkę trzemy na tarce o drobnych oczkach.Ogórki kroimy w drobną kosteczke.
Do miski wkładamy mięsko dodajemy ogórki,cebulkę,czosnek,jajo i doprawiamy solą i pieprzem.Wyrabiamy mięsko na gładka masę,formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Podajemy z ziemniaczkami i dowolna surówką :)

SMACZNEGO . . . .

Inna odsłona kotletów mielonych.Robiłam już je wiele razy i jak dla nas są pyszniutkie :-)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    koniecznie muszę wypróbować bo jestem bardzo ciekawa smaku
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Smak jest dokładnie taki jak by sie jadło zwykłego mielonego i zagryzało przy ty ogóreczkiem korniszonkiem :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra pomysl
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zawsze to jakaś odmiana, od zwykłego mielonego.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !