Sposób przygotowania

Drożdże rozrabiamy z cukrem, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy przykryte ściereczką w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto znów chwilę wyrabiamy, rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm, wycinamy duże kółka i na brzegach odcinamy kawałki ciasta kieliszkiem tworząc kształt słoneczka. Słoneczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na każdy placek kładziemy po kilka plasterków wędliny, trochę cebuli pokrojonej w piórka, posypujemy startym serem, natką i papryką.Pieczemy 20 minut w temperaturze 150 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    super. pomsył do wykrozystania.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    wygląda znakomicie
  • 3
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    ciekawe:)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo pomysłowe :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Świetny pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Świetny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    jakie urocze słoneczka ;D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    lubię takie jedzenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !