Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy do placków ziemniaczanych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 sztuk
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
woda 1 litr
sos sojowy 2 łyżki
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
śmietana 0,5 szklanki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy do placków ziemniaczanych

Grzyby pokroić w dużą kostkę. Rozgrzać masło wrzucić grzyby i drobno posiekaną cebulę. Smażyć ok. 15 minut. Dodać wodę i zagotować. Dodać przyprawy, sos sojowy i dusić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając ok. 15 minut. Śmietanę, wodę i mąkę dobrze wymieszać. Wlać do garnka i poczekać aż sos zgęstnieje. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 05.07.2011 19:02
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak