Sposób przygotowania

Przygotować olej: na patelni uprażyć utłuczony pieprz z kawą. Wlać olej, patelnię pozostawić na 20 minut na bardzo małym ogniu; temperatura oleju nie powinna przekroczyć 50o C.Orzeszki pinii zrumienić w piekarniku i pozostawić w nim, aby nie ostygły. Olej przecedzić przez bibułę, dodać orzeszki pinii i wstawić do ciepłego piekarnika.Nagrzać grill w piekarniku. Filety z łososia posmarować oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na ruszcie tuż pod grillem i piec, aż się zrumienią.Filety ułożyć na talerzach, każdy polać ciepłym olejem oraz łyżeczką octu balsamicznego i zaraz podawać.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    chętnie wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !