Sposób przygotowania

Golonki umyć, włożyć do garnka, zalać wodą dodać soli i ugotować prawie do miękkości. Wyjąć golonki i przestudzić. Mąkę, paprykę, pieprz i ziarenka smaku wymieszać i obtoczyć golonki. Podsmażyć na oliwie. Podsmażone golonki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posmarować skórę miodem zmieszanym z sosem sojowym. Pieczarki oczyścić, pokroić na pół. Jeśli są duże przekroić na 4 części. Cebulę pokroić w półplasterki. Wokół golonek ułożyć na przemian pieczarki z cebulą, lekko skropić sosem sojowym, podlać 1 szklanką wywaru z gotowania golonek i piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 150 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    konkretne jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Jak pięknie podana
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    super wygląda i pewne tak samo smakuję ;-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż od patrzenia nabrała mnie ochota na golonkę, a z pieczarkami wygląda i smakuje super
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dzięki
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    lubione danie moego męża

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !