Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem jagodowo- malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 300 gram
maliny świeże 600 gram
cukier 1 kg
woda 500 mililitrów
żelfix 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem jagodowo- malinowy

Maliny i jagody przebieramy i płuczemy. maliny zasypujemy cukrem , zalewamy woda.i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy jagody i żelfix. Gotujemy 3 minuty. Wkładamy do wyparzonych słoików i szczelnie zakręcamy. odstawiamy dnem do góry a następnie w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia37
Natalia37 02.07.2011 15:49
chyba wybiore sie na jagody

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak