Sposób przygotowania

rozpuścić masło, włożyć osolone filety, poddusić rybę. pory przekroic wzdłóż na pół, odrzucić zielone części, obgotować w dużej ilości osolonej i osłodzonej wody, odsączyć.na naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem ułożyć rybe i pory.
przygotować beszamel:rozpuścić masło, dodać mąkę, dolewać mleko mieszając.gotowac az się lekko zgęstnieje. doprawić solą+pieprzem i gałką muszkat. zalać beszamelem rybę, posypać z wierzchu startym serem. zapiekać w piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    świetna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !