Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki zapiekane z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
masło 1 łyżka
śmietana 1/2 szkla
mąka 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
ciasto naleśnikowe
mąka 1 szkl
mleko 1 szkl
woda gazowana 1 szkl
jajko 1
żółtko jajek 1
sól
olej do smażenia
podgrzybki 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki zapiekane z grzybami

grzyby i cebule posiekać, udusić na maśle.dodać sól i pieprz oraz wymieszana z mąka śmietanę. zagotować. wymieszać składniki ciasta naleśnikowego, usmażyc naleśniki na oleju. usmażone pokroić w paski, wymieszać z grzybami i wyłożyc do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. porypać na wierzchu startym serem, zapiekać aż sie zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 26.09.2011 08:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak