Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koniakowe pończo

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbata 2 szklanki
cukier 3,5 łyżki
cytryna 0,5
sok z pomarańczy
rum 0,5 szklanki
koniak 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Koniakowe pończo

Owoce umyć , z cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok .Herbatę gorącą połączyć z sokiem z cytryny i pomarańczy , stopniowo dodawać cukier i mieszać do całkowitego rozpuszczenia się cukru . Potem należy dodać pół szklanki rumu oraz kieliszek koniaku i wszystko to podgrzać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak